«

»

jan 14

Bericht afdrukken

Couscous recepten: recepten met couscous en couscous salade

Eenvoudige couscous recepten goed beschreven en makkelijk klaar te maken voor iedereen. Drie verschillende gerechten met de ingredienten en hoe klaar te maken.

couscous recepten

Couscous recepten: recepten met couscous en couscous salade

  • Couscous met korianderpesto en bloemkool
  • Couscous met gemengde groenten
  • Couscous salade met lamsworstjes

Couscous met korianderpesto en bloemkool 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 350 g couscous
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 25 g koriander, alleen de blaadjes
  • 1 eetlepel pistachenoten
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels pecorino, geraspt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 350 g gerookte makreelfilet, in stukjes
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding van de couscous met korianderpesto en bloemkool 

De couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. In 4-5 minuten in een bodem water met zout de bloemkoolroosjes knapperig gaar koken. Ongeveer ¾ van de koriander met de knoflook en de pistachenoten in de keukenmachine of met de staafmixer pureren. De olijfolie langzaam erbij schenken, de kaas toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Met een vork de couscous los roeren en de makreelfilet, de bloemkool, 3-4 eetlepels pesto en de sjalot erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en over 4 borden verdelen. Een beetje pesto erbij geven en met de apart gehouden koriander bestrooien. Lekker met een partje limoen.

Couscous met gemengde groenten 

Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 2 winterwortels
  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 1 pak couscous (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • olijfolie
  • beetje water
  • 250 g tofu-reepjes of shoarmavlees

Kruiden:

  • 1 theelepel gemalen kardamon
  • 2 theelepels gemberwortel (Djahe, gemalen)
  • 1 theelepel komijnzaad (Djinten, gemalen)
  • 1 theelepel karwijzaad (Kummel, niet gemalen)
  • 2 theelepels koriander (Ketoembar, gemalen)
  • 2 theelepels koenijt (Kurkuma, gemalen)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en gemalen zwarte peper

Bereiding van de couscous met gemengde groenten

Alle kruiden in een kommetje mengen. De pompoen en de wortels schillen. De pompoen in stukken  snijden en de wortels in plakken. De uien grof versnipperen en de prei in ringen snijden. De abrikozen in vieren en de paprika’s in grote stukken snijden. Een wok of een braadpan verwarmen en 4 eetlepels olijfolie erin gieten. De tofu-reepjes of het shoarmavlees rondom bruin bakken. De groenten allemaal toevoegen en eventjes meebakken tot ze licht verkleuren. Dan de groenten net onder water zetten. De abrikozen en drie vierde van het kruidenmengsel toevoegen. De kruiden goed vermengen en het geheel aan de kook brengen. Het vuur dan laag zetten en het geheel ongeveer 20 minuten laten stoven, af en toe goed roeren en eventueel tijdens het stoven naar smaak nog wat kruiden toevoegen. De couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. De couscous in een ruime schaal scheppen en de groentenstoofpot er rondom scheppen.

Couscous salade met lamsworstjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 350 g couscous
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 8 lamsworstjes (of chipolata)
  • 500 g tomaten, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 citroen, gehalveerd

Bereiding van de couscous salade met lamsworstjes

De couscous in een schaal strooien en 500 ml kokend water erop schenken. De couscous 5 minuten laten wellen. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. In 5 minuten de worstjes gaar en goudbruin bakken. Met een vork de couscous los roeren. De overgebleven 4 eetlepels olijfolie erdoor roeren. De ui, de feta, de peterselie en de tomaat door de couscous scheppen. De citroen boven de couscous uitknijpen, met peper en zout naar smaak omscheppen. De couscoussalade met de worstjes over 4 kommen verdelen. Aanbevolen met een stuk plat brood.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/couscous-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Couscous recepten: recepten met couscous en couscous salade | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/couscous-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>