«

»

mei 19

Bericht afdrukken

Groente recepten: gerechten met paprika en courgette broccoli en venkel

Weer 5 heerlijke groente gerechten voor de snelle kok, van paprika tot courgette en van broccoli en venkel tot aubergine. 5 gerechten in dit artikel met ingredienten en de bereiding.

Groente recepten

Groente recepten: gerechten met paprika en courgette broccoli en venkel

  • Gevulde paprika met chorizo
  • Vegetarisch gevulde paprika
  • Komkommersalade met gemarineerde courgette
  • Broccolischotel met venkel en mornaysaus
  • Gegratineerde aubergine met cherrytomaatjes en mozzarella

Gevulde paprika met chorizo

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te meken in ongeveer 20 minuten + 25-30 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 150 g chorizo, in blokjes.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 1 courgette, in blokjes.
  • 150 g gele rijst.
  • 400 ml groentebouillon.
  • 100 g olijven.
  • 1 eetlepel amandelschaafsel.
  • 6 paprika’s (kleur naar keus).
  • 1 eetlepel olijfolie.

De bereiding van de gevulde paprika met chorizo 

De oven op 200 °C voorverwarmen. De olijfolie in een hapjespan verhitten en de chorizo erin 2 minuten bakken. De courgette en de ui 2 minuten meebakken. De rijst erdoor scheppen. De groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. De olijven door de rijst scheppen. De rijst in 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes gaar koken. Het amandelschaafsel roosteren. De kapjes van de paprika’s snijden en de paprika’s in een ovenschaal zetten. Peper en zout naar smaak aan de rijst toevoegen en de rijst in de paprika’s scheppen. De kapjes op de paprika’s leggen en de paprika’s in 25-30 minuten in de oven gaar bakken. Het amandelschaafsel over de rijst strooien en de kapjes schuim op de paprika’s leggen. Naar wens partjes citroen en stokbrood erbij serveren.

Vegetarisch gevulde paprika

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 55 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 rode en 2 gele paprika’s
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 0,5 eetlepel paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 pak feta (à 200 g, Dodoni)
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano (potje 10 g)
  • keukenmachine of blender
  • ovenschaal, ingevet

De bereiding van de vegetarisch gevulde paprika

De oven op 225 °C voorverwarmen. De paprika’s 15-20 minuten op de bakplaat roosteren, totdat de schil gaat kleuren. De paprika’s in een kom leggen en 10 minuten afgedekt laten staan. Het vocht dat vrijkomt bewaren. De paprika’s halveren (de steel laten zitten), de zaadlijsten verwijderen en van 2 paprika’s de schil eraf trekken. In een keukenmachine of blender de paprika’s zonder schil, het paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels opgevangen paprikavocht en de knoflook tot een saus pureren. Met zwarte peper en zout op smaak brengen. De feta in blokjes snijden en de oregano, de bosui en zwarte peper naar smaak mengen. De rest van de halve paprika’s met dit mengsel vullen en in de ovenschaal zetten. De paprikasaus over de paprika’s scheppen en De overgebleven olijfolie erover druppelen. De paprika’s in de oven schuiven en 15-20 minuten de gevulde paprika’s door en door heet laten worden. Aanbevolen met rijst met pijnboompitten.

Komkommersalade met gemarineerde courgette

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 450 g courgette
  • 80 ml citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • 450 g komkommer
  • 100-100 g radijs en verse spinazie
  • 400 g rucola
  • 50-50 ml frambozenazijn en olijfolie
  • 2-2 theelepels zout en gemalen zwarte peper

De bereiding van de komkommersalade met gemarineerde courgette

De komkommer, de radijs en de courgette wassen en in dunne plakjes snijden. De olijfolie, het citroensap en 1-1 theelepel zout en peper vermengen en de courgette hierin marineren. De spinaziebladeren wassen en een weinig uit elkaar trekken. De rucola wassen en uit laten lekken. De frambozenazijn met de olijfolie en 1-1 eetlepel zout en peper vermengen. De spinazie, de komkommer, de radijs en de rucola op een bord leggen en de dressing erover gieten. De gemarineerde courgette op het minden van het bord leggen.

Broccolischotel met venkel en mornaysaus 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 25-30 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 250 g venkel, in partjes
  • 400 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
  • 0,5 bos peentjes, in plakjes
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 125 g geraspte belegen kaas
  • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
  • ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet

De bereiding van de broccolischotel met venkel en mornaysaus  

De oven op 200 °C voorverwarmen. De worteltjes, de broccoli en de venkel in water met zout 5 minuten koken. De boter in een saus- of steelpan smelten, de bloem in een keer toevoegen en zachtjes nog 1 minuut meebakken zonder te kleuren. De melk op een laag vuurtje beetje bij beetje erbij schenken tot een gladde, gebonden saus met een garde. De kaas in de saus laten smelten en de saus op smaak brengen met peper en zout. De groenten afgieten en in een vergiet goed uit laten lekken. De groenten in de ovenschaal en een paar scheppen kaassaus erover scheppen. Met aardappelschijfjes afdekken en de overgebleven erover schenken. De lenteschotel in 25-30 minuten in de oven gaar en goudbruin bakken. Eventueel de topjes venkelgroen erover strooien.

Gegratineerde aubergine met cherrytomaatjes en mozzarella

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 600 g aubergine
  • 1 ei
  • 100 g mozzarella
  • 300 g cherrytomaten
  • 10 g verse basilicum
  •  10 g boter
  • 60 g grana grattugiato ( Parmezaanse kaas)
  • 2 eetlepels zeezout
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie

De bereiding van de gegratineerde aubergine met cherrytomaatjes en mozzarella

De aubergine wassen en afdrogen. De groene steel verwijderen en de aubergine in schijven snijden. De schijven in een schaal leggen, een eetlepel zeezout erover strooien en een uur laten staan. Ondertussen het ei hard koken en af laten koelen. Het ei en de mozzarella in dunne schijfjes snijden. De cherrytomaten wassen en in blokjes snijden. De basilicum fijn snijden, bij de cherrytomaten mengen en op smaak brengen met 1 eetlepel zout en peper. De aubergine schijven afspoelen. 1 eetlepel olijfolie in een braadpan opwarmen en de schijven erin doorbakken. De oven voorverwarmen op 180 °C. Een vuurvaste schaal insmeren met boter en bekleden met de schijven. Dan de tomaten, de mozzarella en de ei schijfjes erop leggen. De Parmezaanse kaas erover strooien en in ongeveer 20 minuten klaar bakken.

 

Tip:

Zout onttrekt de bitter stoffen uit de aubergine, die we er dan af kunnen wassen. Het is dus het wachten waard !

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/groente-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Groente recepten: gerechten met paprika en courgette broccoli en venkel | Mijn verhalenwebsite

    […] Meer recepten kijk op de bron website : http://voedingssupplementenbestellen.nl/groente-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>