«

»

apr 21

Bericht afdrukken

Italiaanse recepten: Italiaans menu met tomatensoep en spaghetti met tomaat

Een heerlijk mediteraans menu uit Italië met als voorgerecht heerlijke verse Italiaanse tomatensoep en als hoofdgerecht spaghetti met cocktail-tomaten. 

Italiaanse recepten

Italiaanse recepten: Italiaans menu met tomatensoep en spaghetti met tomaat

  • Voorgerecht verse Italiaanse tomatensoep
  • Hoofdgerecht spaghetti met cocktail-tomaten

Voorgerecht: verse Italiaanse tomatensoep 

Ingrediënten verse Italiaanse tomatensoep voor 4 personen

  • 150 gram uien
  • 150 gram gerookt spek
  • 150 gram champignons
  • 150 gram macaroni
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 800 gram tomaten uit blik.
  • 200 gram courgette
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels suiker

Bereiding verse Italiaanse tomatensoep

Maak de uien schoon en snij deze fijn. Snij ook het spek in kleine stukjes. Maak de champignons met keukenpapier schoon en halveer deze. Zijn de champignons erg groot snij ze dan in vieren. Doe de olijfolie in de pan en verhit deze, braad in de hete olijfolie de fijngeneden uien, het fijngesneden spek en de gehalveerde champignons tot alle vochtigheid is verdampt. Roer het mengsel regelmatig goed door elkaar. Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Maak het knoflookteentje schoon en snij dit in kleine stukjes. Voeg de tomatentenpuree, de stukjes knoflook en de Italiaanse kruiden aan het groente-spekmengsel toe en roer alles goed door elkaar.Voeg de groentebouillon en de tomaten uit blik aan het mengsel toe en breng het terug aan de kook. Kruid de soep met de suiker, zout en peper en laat 10 minuten met het deksel van de pan zachtjes koken. Was de courgette, snij deze in de lengte in vieren en daarna in mooie gelijkmatige schijven. Laat de courgette de laatste 5 minuten met de soep meekoken. Giet de macaroni af als hij gaar is en voeg deze aan de soep toe als de soep klaar is. Was het bosje peterselie en snij het klein. Kruid de soep zonodig nog wat bij. Zet de fijngesneden peterselie in een schaaltje op de tafel zodat iedereen dat naar smaak toe kan voegen.

Hoofdgerecht spaghetti met cocktail-tomaten 

Ingrediënten Spaghetti met cocktail-tomaten voor 4 personen:

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram cocktail-tomaten
  • 125 gram mozzarella
  • 50  gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 a 2 eetlepels zonnenbloemolie
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • peper

Bereiding Spaghetti met cocktail-tomaten 

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Strooi wat zout in het water voor een lekkerder resultaat. Maak de  rucola schoon en was deze. Laat de rucola even uitdruipen. Houd enige bladeren achter en snij de rest grof in stukken. Was de cocktail-tomaten en halveer deze. Verwarm de zonnenbloemolie in een bakpan, maak intussen de knoflook en de sjalot schoon en snij deze fijn. Was de rode peper, halveer deze en verwijder eventuele pitjes ( niet kleinsnijden omdat de peper in een later stadium verwijderd moet worden). Voeg de groente aan de hete olie toe en fruit deze enige minuten, doe dan de gehalveerde cocktail-tomaten en de oregano erbij en kruid het mengsel flink met peper en zout. Verwijder de rode peper, voeg de grofgeneden rucola en de in blokjes gesneden mozzarella toe. Giet de gare spaghetti af, laat enkele tellen uitdruipen en mix het groente-mozzarella mengsel erdoor. Breng het mengsel zonodig nog verder op smaak met peper en zout en garneer de spaghetti met de achtergehouden rucolabladeren. Eet smakelijk.

Enige tips:

Gebruik zoveel mogelijk verse produkten voor het lekkerste resultaat.

Werk rein en vlug.

Verse kruiden zijn in veel gevallen eventueel ook te vervangen door de gedroogde variant.

Gebruik rijpe tomaten voor het beste resultaat en de meeste smaak.

Na deze lekkere Italiaanse maaltijd smaakt een lekkere cappucino of espresso heerlijk ter afsluiting. Natuurlijk kan men ook kiezen voor een Italiaans dessert zoals tiramisu of profitteroles.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/italiaanse-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Verhalen Website

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/italiaanse-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>