«

»

dec 11

Bericht afdrukken

Kip recepten: kipfilet recepten kipgyros gerechten en kipdrumsticks gerechten

Gemakkelijke kip recepten met kipfilet, kipgyros en kipdrumsticks, de ingrediënten en hoe het klaar gemaakt moet worden. Heel eenvoudig voor iedereen te volgen !

kip recepten

Kip recepten: kipfilet recepten kipgyros gerechten en kipdrumsticks gerechten

  • Kip gyros in pitabroodje met salade
  • Kipfilet met prei en mosterdsaus
  • Kipwokschotel met noedels rijkgevuld
  • Kipdrumsticks met broccoli in sinaasappelsaus
  • Kippannetje met krieltjes en salade
  • Kip vorm in de boter of botervorm

Kip gyros in pitabroodje met salade

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 450 g kipfiletreepjes
  • 2 eetlepels gyroskruidenmix
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 groene paprika, in ringen
  • 6 maaltijdpitabroodjes
  • 1 zak gemengde salade (250 g)
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 6 eetlepels knoflooksaus

Bereiding van de kip gyros in pitabroodje met salade

De kipfiletreepjes met 1 eetlepel olie en de kruidenmix omscheppen. De resterende olie in een koekenpan verhitten en de kipreepjes 2 minuten bakken. De paprika en de ui erdoor scheppen en nog 5 minuten bakken. De pitabroodjes intussen roosteren. De broodjes halveren en ze vullen met een beetje salade, de gyrosreepjes en partjes tomaat. Op elk bord 3 gyrosmaantjes leggen en met knoflooksaus serveren.

Kipfilet met prei en mosterdsaus

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 4 kipfilets
  • 750 g prei, in ringen
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 150 ml slagroom
  • 1 kg krielaardappeltjes, schoongeboend

Bereiding van de kipfilet met prei en mosterdsaus

De boter in een hapjes- of braadpan smelten en in 4 minuten de kipfilets goudbruin aanbakken. De kipfilets uit de pan nemen en in 4 minuten de preiringen in het bakvet knapperig gaar bakken. De slagroom en de mosterd toevoegen. De kipfilets tussen de prei leggen en in 10 minuten met het deksel op de pan gaar stoven op laag vuur. Ondertussen in 8-10 minuten de krieltjes in een bodem water met zout gaar koken. De prei op smaak brengen met peper en zout. De kipfilets en de prei over 4 borden verdelen en de krieltjes erbij scheppen. Heel lekker met gemalen zeezout.

Kipwokschotel met noedels rijkgevuld

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 pak woknoedels (248 g)
  • 350 g kipfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 rode paprika’s, gewassen en zaadlijsten verwijderd
  • 4 eetlepels wokolie
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes

Bereiding van de Kipwokschotel met noedels rijkgevuld

De noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. De blokjes kipfilet met de knoflook en 2 eetlepels sojasaus omscheppen en 5 minuten laten staan. De paprika’s in dunne repen in de lengte snijden. In een hapjespan of een wok 2 eetlepels olie verhitten. De blokjes kipfilet in de marinade in 5 minuten op hoog vuur al omscheppend gaar en bruin bakken, dan uit de pan scheppen. De overgebleven 2 eetlepels olie in de hapjespan of de wok schenken en de paksoi en de paprika op hoog vuur al omscheppend 5 minuten bakken. Op smaak brengen met de overgebleven sojasaus. Het vuur laag draaien en de kipblokjes en de noedels erdoor scheppen totdat alles goed warm is. Dan met de bosui bestrooien.

Tip:

Zeer lekker met sweet chilisaus. Chilisaus is tegelijk pittig en zoet, daarom past dit zeer goed bij de Aziatische keuken.

Kipdrumsticks met broccoli in sinaasappelsaus

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1,2 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 700 g kipdrumsticks
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 plak ontbijtkoek, in blokjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 800 g broccoli, in roosjes

Bereiding van de kipdrumsticks met broccoli in sinaasappelsaus

In 20 minuten de aardappelen gaar koken. De olie in een braadpan verhitten. De drumsticks met peper en zout bestrooien en in 4 minuten bruin bakken en uit de pan halen. De ui fruiten in het bakvet, de sinaasappelsap toevoegen en tegen het kookpunt brengen. Het vuur laag draaien en de drumsticks terug in de pan leggen. De rozijnen en de ontbijtkoek toevoegen. De drumsticks in 15 minuten met het deksel op de pan gaar stoven. In 6 minuten de broccoli in water met zout knapperig  gaar koken. De aardappelen en de kip in de sinaasappelsaus over 4 borden verdelen en met de broccoli serveren.

Tip:

Met ontbijtkoek smaakt de saus opeens heel anders.

Kippannetje met krieltjes en salade

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 60 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 800 g ml kippenbouillon (van tablet)
  • 450 g kipfilet, in blokjes
  • 750 g panklare krielaardappeltjes (koelvers)
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 1 kropsla

Bereiding van de kippannetje met krieltjes en salade

De boter in een hapjespan smelten en de sjalot fruiten. De bloem toevoegen en 1 minuut meebakken. De bouillon met de wijn beetje bij beetje in de pan schenken en tot een gebonden saus roeren. De krieltjes en de kipfilet erdoor scheppen en in 10-12 minuten met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven. Ondertussen in een bodem water met zout de champignons 4 minuten koken. De champignons afgieten en samen met de slagroom aan het kippannetje toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en de bieslook. In 4 diepe borden scheppen en met de kropsla serveren.

Kip vorm in de boter of botervorm  

Gereed in ongeveer 5 minuten + ongeveer 2-3 uur opstijven.

Ingrediënten:

  • 200 g boter of margarine, op kamertemperatuur
  • Beetje pluk veldsla

Bereiding van de kip vorm in boter of botervorm

Een botervorm voor een nacht in een bak water leggen met een snuf zout. De vorm uit de bak met water halen en het overtollige water afschudden. Zorg dat de boter goed in alle hoeken en gaten van de delen zit en de delen stevig tegen elkaar drukken. 2-3 uur laten opstijven in de koelkast. Kort voor het serveren zeer voorzichtig de delen van de botervorm verwijderen (hiervoor eventueel een klein scherp mesje gebruiken). Op een met veldsla bedekt bord serveren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/kip-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Kip recepten: kipfilet recepten kipgyros gerechten en kipdrumsticks gerechten | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/kip-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>