«

»

mei 03

Bericht afdrukken

Pasta recepten: wat eten we vandaag met pasta

In dit artikel een keur aan pastarecepten van macaroni tot spaghetti en van rigatoni tot penne. Allemaal heerlijke recepten en eenvoudig zelf klaar te maken.

pasta recepten

Pasta recepten: wat eten we vandaag met pasta

  •  Pikante macaronischotel
  • Mezze rigatoni met rundvlees en groenten
  • Volkoren penne met wortel-tomatensaus
  • Lentespaghetti met snijboon en knoflook
  • Lasagne met tomaat, spinazie tomaat en basilicum

Pikante macaronischotel 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 15 minuten + 15-20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 300 g macaroni
  • 1 pot pittige tomatensaus (400 g, arrabbiata of piccante)
  • 500 g tomaten, in partjes + 2 tomaten, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes (125 g)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 ui, in ringen
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ovenschaal (inhoud 1,5 l) of 4 eenpersoonsovenschalen

De bereiding van de pikante macaronischotel

De oven op 200 °C voorverwarmen. De macaroni volgens de gebruiksaanwijzing koken. De tomatensaus verwarmen. De macaroni afgieten en door de tomatensaus scheppen. De ovenschaal (of de eenpersoonsschalen) invetten en de macaroni erin scheppen. Met de mozzarella en de 2 in plakjes gesneden tomaten beleggen. Met de oregano en peper en zout naar smaak bestrooien. De macaroni 15-20 minuten bakken in de oven. Van de rucola, de 500 g tomaten, de olijfolie en de ui een salade maken en met peper en zout op smaak brengen. De macaroni met de tomatensalade serveren.

Mezze rigatoni met rundvlees en groenten

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 40 minuten + 6 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 300 g runderriblappen
  • 300 ml rode wijn (bijvoorbeeld Farnese Montepulciano d’Abruzzo)
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon, 90 g
  • 500 g winterpeen, in kleine blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 200 ml runderbouillon (van tablet)
  • 300 g mezze rigatoni (pasta, zak 500 g

De bereiding van de Mezze rigatoni met rundvlees en groenten

De riblappen in blokjes van 2 cm snijden, in een schaal doen en de rode wijn erbij schenken. 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel rozemarijn en 1 eetlepel salie toevoegen. Minstens 2,5 uur afgedekt laten marineren in de koelkast. Uit de koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen in ongeveer 30 minuten. Het vlees dan uit de marinade nemen en met keukenpapier droog deppen. In een braadpan de olie verhitten en in ongeveer 6 minuten het vlees rondom bruin bakken. Het vlees dan uit de pan nemen en onder aluminiumfolie of een deksel warm houden. De pancetta fijnsnijden en in het braadvocht 4 minuten bakken. De overgebleven teen knoflook en de overgebleven 2 uien toevoegen en 5 minuten meebakken. Dan de bleekselderij, de wortel, de overgebleven rozemarijn en de overgebleven salie toevoegen en nog 10 minuten meebakken. De marinade bij de groenten schenken door een zeef. Het vlees terug in de pan scheppen, de bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Minstens 3 uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken en over 4 borden verdelen. De saus er bovenop scheppen en eventueel garneren met een takje rozemarijn.

Volkoren penne met wortel-tomatensaus

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g winterpeen, geschild
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 zoete uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 300 g volkoren penne pasta, zak 500 g
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 0,5 potje zongedroogde tomaten à 295 g

De bereiding van de volkoren penne met wortel-tomatensaus

De wortels in kleine blokjes snijden. In een koekenpan de olie verhitten en de knoflook, de wortel, de rode peper en de ui op laag vuur 10 minuten bakken. Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken. Aan het wortel-uimengsel de tomatenblokjes toevoegen, 3 minuten zachtjes laten koken en zout en peper naar smaak toevoegen. De pasta afgieten en terug in de pan doen. De zongedroogde tomaten en de saus aan de pasta toevoegen en omscheppen. Het gerecht over 4 borden verdelen en eventueel serveren met geraspte belegen 50+ kaas (heel lekker).

Lentespaghetti met snijboon en knoflook

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  • 500 g snijbonen
  • 2 sneden witbrood, zonder korst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse kruiden, dragon en/of dille
  • 1 citroen, in partjes

De bereiding van de lentespaghetti met snijboon en knoflook 

In ruim water met zout de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken. De snijbonen afhalen en in ruitjes snijden. In 10 minuten de snijbonen in een bodem water en zout knapperig gaar koken. Het brood in de keukenmachine of met de hand verkruimelen. 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en de ui fruiten. De snijbonen en de spaghetti afgieten, door de ui scheppen en peper en zout naar smaak toevoegen. De overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en het broodkruim krokant en goudbruin bakken. De knoflook toevoegen en dan nog 1 minuut bakken. Een flinke snuf zout en de kruiden toevoegen en dan de spaghetti verdelen over 4 diepe borden. Met het kruim bestrooien en met een partje citroen serveren.

Lasagne met tomaat, spinazie tomaat en basilicum 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 bakjes basilicum (à 15 g), alleen de blaadjes
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
  • 1 pakje lasagnebladen (250 g, afdeling koelvers)
  • 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g, Ballarini)
  • vijzel of staafmixer

De bereiding van de lasagne met tomaat, spinazie tomaat en basilicum 

2 eetlepels olijfolie in een hapjespan verhitten en de ui 5 minuten fruiten. 1 teen knoflook 2 minuten meebakken. De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. De suiker en zout en peper naar smaak toevoegen. De tomatensaus op laag vuur 30 minuten stoven met het deksel op de pan. Intussen De overgebleven teen knoflook en de pijnboompitten in de vijze4l doen en tot een gladde massa wrijven. De basilicumblaadjes toevoegen en tot puree wrijven. In een kom scheppen en de overgebleven 6 eetlepels olijfolie toevoegen. Dit tot pesto roeren en op smaak brengen met zout en peper. De pesto kan ook met de staafmixer gemaakt worden. De pesto kan ook 1 week van tevoren gemaakt worden, dan een laagje olijfolie erover schenken en afgedekt in de koelkast bewaren. Een hand spinazie aan de saus toevoegen en laten slinken. Dit herhalen totdat alle spinazie geslonken is. De cherry tomaten toevoegen. De lasagnebladen in 4 linten snijden in de lengte en in 4 minuten beetgaar koken. De linten los roeren met een pollepel. Dan afgieten, terug in de pan doen en met de spinazie-tomatensaus. Over 4 borden verdelen en de pesto erbij scheppen. Met een paar schepjes ricotta garneren. De tomatensaus kan ook 1 dag van tevoren bereid worden en dan afgedekt in de koelkast bewaard worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/pasta-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Pasta recepten: wat eten we vandaag met pasta | Mijn verhalenwebsite

    […] Meer recepten kijk op de bron website : http://voedingssupplementenbestellen.nl/pasta-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>