«

»

dec 04

Bericht afdrukken

Recepten met garnalen: wat eten we vandaag met verse garnalen

Recepten met garnalen voor de eenvoudige kok, snel en eenvoudig gereed te maken. De garnalen liefhebber zal deze gerechten met garnalen zeer waarderen.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen: wat eten we vandaag met verse garnalen

  • Mie uit de wok met peultjes en garnalen
  • Garnalen in paksoicurry
  • Chinese mie met garnalen
  • Komkommer salade met garnalen en meloen

Mie uit de wok met peultjes en garnalen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g eiermie
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 rode peper, in ringen (als gewenst de pittige zaadlijsten verwijderen)
  • 300 g peultjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt (400 g)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 300 g roze garnalen / garnalen spoel ik altijd met hand warm water en laat ze minuten uitlekken.
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Voor de budget versie de gewichten van 300 gram terug brengen naar 200 gram en 3 eetlepels sojasaus in plaats van 4.

Bereiding van de mie uit de wok met peultjes en garnalen

De eiermie volgens de gebruiksaanwijzing koen. De rode peper en de wokolie in een wok fruiten. De kikkererwten en de peultjes toevoegen en 4 minuten roerbakken. Het sesamzaad in een droge koekenpan roosteren. De garnalen en de mie door de groenten scheppen, nog 1 minuut roerbakken en op smaak brengen met de sojasaus. De wokmie in 4 kommen scheppen en met het sesamzaad bestrooien. Met een partje limoen serveren.

Hou de tijden goed aan, garnalen mogen nooit te lang in de kook. Garnalen zijn in een paar minuten gaar.

Garnalen in paksoicurry

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g basmatirijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 struik paksoi, in repen
  • 1 groene paprika, in ringen
  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 300 g cocktailgarnalen (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 1 bosje koriander
  • 100 g tofu, in blokjes
  • 1 eetlepel sojasaus

Bereiding van de garnalen in paksoicurry 

De rijst volgens de gebruiksaanwijzing koken. 2 eetlepels olie in een wok verhitten. Het paksoiblad apart houden. De paprika en de paksoistelen 4 minuten bakken onder voortdurend roeren. De currypasta erbij scheppen en nog 1 minuut bakken. De kokosmelk erbij schenken en 3 minuten verwarmen. Het paksoiblad bij de curry scheppen. 1 portie groentencurry in een kom scheppen en apart zetten. De garnalen door de overgebleven curry scheppen. 3 porties rijst en de garnalencurry over 3 kommen verdelen en met koriander bestrooien.

Vega variatie: Paksoicurry met tofu

Als de rijst in de pan zit de tofu droog deppen. De sojasaus door de tofu mengen en 5 minuten marineren. 1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten. De tofu in 3 minuten aan alle kanten bruin bakken. De tofu over de kom met de groentencurry verdelen en met een kom rijst serveren. Aanbevolen met repen geroosterd naan (Indiaans brood).

Chinese mie met garnalen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 250 g Chinese eiermie
  • 2 eetlepels (wok)olie
  • 1 paksoi, steel en blad in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 250 g roze garnalen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1-2 eetlepels Chinese rijstwijn of medium sherry

Bereiding van de Chinese mie met garnalen 

De eiermie koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Een wok verhitten en de olie toevoegen. De paksoi en de champignons 5 minuten bakken. De mie afgieten en aan de mie toevoegen. Nog 1 minuut bakken en de garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met rijstwijn of sherry, de sojasaus en peper naar smaak. De Chinese mie in 4 kommen scheppen.

Komkommer salade met garnalen en meloen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in 10 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g verse garnalen / zelf speol ik de garnalen met hand warm water, en laat ze ruim uitlekken. Eventueel het water er uitdrukken.
  • 80 ml citroensap
  • 650 g meloen
  • 350 g komkommer
  • 60 g veenbessen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 10 g bieslook

Bereiding van de komkommer salade met garnalen en meloen 

De garnalen op smaak brengen met de zout, de peper en de citroensap. De meloen ontpitten en samen met de komkommer in blokjes snijden. Samen met de gekruide garnalen en de veenbessen in een schaal doen, voorzichtig vermengen en met de olijfolie besprenkelen. De bieslook fijnmaken en de salade hiermee bestrooien.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/recepten-met-garnalen/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Recepten met garnalen: wat eten we vandaag met verse garnalen | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/recepten-met-garnalen/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>