«

»

sep 17

Bericht afdrukken

Recepten varkensvlees: varkenshaas recepten en varkensfilet recept en varkenskarbonade

In dit artikel vier gerechten met varkensvlees de ingredienten en de bereiding, van varkenshaas en varkensfilet tot en met varkenskarbonade

Recepten varkensvlees

Recepten varkensvlees: varkenshaas recepten en varkensfilet recept en varkenskarbonade

  • Varkensfilet in olijfolie en citroen
  • Schouderkarbonade in kruiden en met mosterdsaus
  • Varkensfilet met appel pancetta en calvados

Varkensfilet in olijfolie en citroen

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in 20 minuten.

  • 1kg kriel in schil;
  • 500g snijbonen, in brede ruitjes;
  • 4el olijfolie;
  • 4 varkensfilets;
  • 1 citroen;
  • 200ml houdbare slagroom;
  • 2el basilicum, fijngehakt;

Het bereiden van de varkensfilet in olijfolie en citroen 

De kriel in water met zout 10 – 12 minuten koken. De snijbonen 6 minuten koken, in een koekenpan 2el olijfolie verhitten. De varkensfilet met zout en peper bestrooien en het vlees in 4 – 5 minuten per kant gaar en goudbruin bakken. De citroen schoon boenen en de gele schil raspen. De slagroom en de rasp met het sap van ½ citroen in 5 minuten tot romige saus koken.

De snijbonen afgieten. In een koekenpan 2el olijfolie verhitten. De ui fruiten. De snijbonen erbij voegen en 3 minuten mee laten bakken. De basilicum erdoor scheppen en naar smaak ook zout en peper. De varkensfilet met de snijbonen over 4 borden verdelen. De citroensaus over het vlees scheppen. Serveren met de kriel.

Schouderkarbonade in kruiden en met mosterdsaus

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten:

Voor de gemarineerde karbonades:

  • 0,5 fles bruin bier (à 33 cl, Heineken Oud Bruin)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 4 schouderkarbonades

Voor de mosterdsaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterdsaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • olie om te bestrijken

De bereiding van de schouderkarbonade in kruiden en met mosterdsaus

In een schaal de balsamicoazijn, de tijm en de knoflook met het bruine bier mengen. De karbonades hierin leggen en afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren. De karbonades af en toe omkeren. In een schaaltje de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de bosuitjes en de honing vermengen en op smaak brengen met peper en zout. De mosterdsaus tot gebruik afdekken. De karbonades uit de marinade nemen en even in een vergiet uit laten lekken. De karbonades met olie bestrijken en dan op een ingevet rooster op de barbecue leggen. In ongeveer 7 minuten pet kant de karbonades op een matig heet vuur gaar en bruin grillen en met peper en zout bestrooien. De karbonades met de mosterdsaus serveren.

Varkensfilet met appel pancetta en calvados

Hoofdgerecht voor 6 personen (per persoon circa 560 kcal, 23 g vet, 36 g eiwit en 52 g koolhydraten)

Duur: ongeveer 60 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 700 g varkensfilet (1 stuk)
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 2 stevige appels, geschild en in partjes
  • 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon)
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olie
  • 100 ml calvados (Gall & Gall), verwarmd
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 2 theelepels tijmblaadjes (schaaltje 15 g)
  • 1,5 kg vastkokende aardappelen, in parten
  • 2 tenen knoflook (in de schil)
  • keukentouw

De bereiding van de varkensfilet met appel pancetta en calvados

De oven op 200 °C voorverwarmen. De varkensfilet aan de zijkant op 1 cm na insnijden met een  mes. De filet open vouwen en aan de binnenkant met de salie en peper en zout bestrooien. De helft van de appel in de filet verdelen. De filet dubbelklappen, met de pancetta bekleden en met keukentouw vastbinden. In een koekenpan 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter verhitten en de rollade bruin aan bakken. De rollade met de calvados flamberen en de tijm en de fond toevoegen. De rollade uit de pan halen en in een ovenschaal leggen. De overgebleven appel, de aardappelen en de knoflook met 3 eetlepels omscheppen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel rond de rollade in de ovenschaal schikken en het geheel in 45 minuten in het midden van de oven bruin en gaar braden. De saus in laten koken, totdat er ongeveer 100 ml van overblijft en de overgebleven eetlepel boter erdoor roeren. De saus bij het vlees serveren. Heel lekker met sugar snaps.

Varkenshaas met gebakken groenten

Malse varkenshaas met wortelen en koolrabi uit de oven een heerlijk gerecht voor 4 personen. Lees meer over dit lekkere gerecht.

Ingrediënten plakjes varkenshaas met gebakken groenten:

  • 600 gram varkenshaas
  • 500 gram wortelen
  • 600 gram koolrabi
  • 3 eieren
  • 2 deciliter kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram boter
  • 6 basilicumblaadjes

Voorbereiding varkenshaas met gebakken groenten:

Maak zowel de wortelen als de koolrabi schoon en was deze. Snij de wortelen in schijfjes en de koolrabi in halve schijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De bereiding van de varkenshaas met gebakken groenten

Kook de beide groentes in water met een klein beetje zout 8 tot 10 minuten. Laat de groenten in een vergiet uitlekken. Besmeer een ovenschaal met boter en breng de groenten zonodig op smaak met wat zout

Meng de eieren, de kookroom en de kaas door elkaar en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Schep de groenten afzonderlijk in de ovenschaal en giet het eiermengsel hierover. Bak dit 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper, verwarm de olie in een pan en bak de varkenshaas in de hete olie in plusminus 15 tot 20 minuten mooi bruin. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten en snij het dan in mooie gelijkmatige plakjes.

Was de basilicumbladeren en snij deze in stukjes, verwarm de boter samen met de stukjes basilicumblad. Leg de gebakken groenten op een schaal, leg hierbij de plakjes varkenshaas besprenkel het vlees met de basilicumboter en dien het gerecht direct op. Een goede combinatie met rijst of gekookte aardappelen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/recepten-varkensvlees/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Recepten varkensvlees: varkenshaas recepten en varkensfilet recept en varkenskarbonade | Verhalen Website

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/recepten-varkensvlees/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>