«

»

apr 25

Bericht afdrukken

Soepen recepten: soep maken garnalen venkel of met vis

Heerlijke soepen recepten die iedereen makkelijk kan maken, soepen met vis, venkel of garnalen. Alles met de ingredienten en het klaar maken en bereiden van de soep.

Recepten met garnalen

Soepen recepten: soep maken garnalen venkel of met vis

  • Venkelsoep met kaas en ei
  • Romige venkelsoep
  • Garnalensoep met room en kruiden
  • Visbouillon met groenten

Venkelsoep met kaas en ei 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 750 g venkel met groen
  • 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 2 eieren
  • 8 sneden knipbrood
  • 4 eetlepels slasaus
  • 8 plakjes jonge kaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels tuinkers, van het bed geknipt
  • staafmixer

Bereiding van de venkelsoep ,et kaas en ei 

De topjes van de venkelknollen snijden en het groen apart houden. De venkel in partjes snijden, een partje apart houden en in blokjes snijden. De rest van de venkel in 10 minuten in de bouillon gaar koken. In 7 minuten de eieren hard koken. De slasaus op het brood smeren en het brood met de kaas beleggen. De eieren pellen, in plakjes snijden en op de kaas leggen. Dit met de tuinkers en peper bestrooien. De soep van het vuur nemen en met de staafmixer pureren. De venkelblokjes en de crème fraîche en peper en zout naar smaak erdoor roeren. De soep nog 1 minuut verwarmen. De soep in 4 borden scheppen en met het venkelsoep bestrooien. De sneetjes kaas-eiknip erbij serveren.

Tip:

Kippenbouillon nemen en kipgehaktballetjes toevoegen.

Romige Venkelsoep 

Romige venkelsoep, een bijzondere soep met een verrassende smaak gemaakt van verse venkelknollen. Eenvoudig en snel te maken, echt een aanrader. (Dit recept is geschikt voor 6 personen).

Ingrediënten:

  • 1,5 liter bouillon van groentebouillonblokjes
  • 3 a 4 venkelknollen
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter kookroom
  • 100 gram verse geitenkaas naar keuze
  • een klein zakje tortillachips (het liefst schelpvormig)
  • peper en zout

Bereiding van de romige venkelsoep

Maak 1,5 liter bouillon gereed van 3 groentebouillontabletten. Snipper de sjalotjes. Maak de 2 eetlepels olijfolie in de soeppan warm en fruit hierin de sjalotsnippers, pas op voor aanbranden. Was de venkelknollen, verwijder de kern. Hou een gedeelte van het venkelgroen en van de groene steel apart voor de garnering van de soep. Snij de rest van de venkelknollen in gelijkmatige stukken. Bak de venkelstukken plusminus 3 minuten met de sjalotjes mee op een laag vuur. Giet dan de bouillon erbij en kook de venkel in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Maak de 3 teentjes knoflook schoon en snij deze in kleine stukjes en kook deze de laatste paar minuten met de soep mee. Roer de kookroom door de venkelsoep en pureer deze mooi glad met een staafmixer. Snij het venkelgroen klein, was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in heel kleine stukjes. Meng de tomaten en het venkelgroen met elkaar en verdeel dit mengsel over de tortillachips. Verwarm de soepborden-of kommen voor, schep ze voor drievierde vol, leg wat gevulde tortillachips op de soep en strooi wat kruimels geitenkaas hiernaast. Zet de rest van de geitenkaas en de tortillachips op de tafel voor de liefhebbers evenals peper en zout. Eet smakelijk van dit verrassende voorgerecht.

Tip: Voor een wat pittigere variant kan men 1 a 2 rode pepers wassen en klein snijden. Voeg deze rode peperstukjes een kwartier voor het einde van de kooktijd toe.

Garnalensoep met room en kruiden 

Deze garnalensoep is een heerlijk voorgerecht bij feestelijke gelegendheden. Een groot voordeel is dat de feestelijke soep snel en eenvoudig te maken is. Ook grotendeels van te voren te bereiden en is voor 8 personen.

Garnalensoep: een feestelijk voorgerecht

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 1 (gedroogde) rode peper
  • 1eetlepel boter
  • 2 liter bouillon van 2 visbouillontabletten en van 2 kipbouillontabletten
  • anderhalf tot twee deciliter droge witte wijn
  • 350 gram verse roze garnalen, eventueel diepvries garnalen
  • 2 deciliter kookroom
  • dragon
  • bieslook
  • zout en peper

De bereiding van de garnalensoep met room en kruiden 

  1. Kook water, kruis de tomaten in en leg deze even in het kokende water. Haal de tomaten voorzichtig uit het warme water en ontvel de tomaten. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij de tomaten in kleine stukjes.
  2. Was de rode peper, verwijder de zaadjes en snij de rode peper in kleine stukjes.
  3. Verhit in de soeppan de eetlepel boter en voeg de tomaatstukjes en de kleine stukjes rode peper daarbij als de boter gesmolten is. Roer dit goed door elkaar en laat dit groentemengsel met het deksel op de pan ongeveer drie minuten zachtjes smoren.
  4. Voeg de droge witte wijn en de 2 liter bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg dragon naar smaak toe en laat de soep zo’n drie minuten zachtjes doorkoken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Giet de 2 deciliter kookroom bij de soep, roer dit goed door elkaar en doe de garnalen erbij.
  7. Breng de soep weer aan de kook en laat de garnalen een paar minuten meewarmen.
  8. Breng de soep eventueel nog meer op smaak met zout en peper.
  9. Zet een schaaltje gedroogde of verse basilicum op tafel wat door ieder naar eigen smaak kan worden toegevoegd.
  10. Serveer de soep met stokbrood of witte broodjes met roomboter.
  11. Eet smakelijk.

Garnalensoep tip 

  • In plaats van verse garnalen kan men ook diepvries garnalen gebruiken. Laat deze wel plusminus twee uur ontdooien voor je ze gebruikt.
  • Spoel garnalen eerst af in verband met het gebruik van bewaarmiddelen. Laat ze goed uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
  • Maak deze soep tot en met punt 5 een dag van te voren en bewaar de soep met het deksel op de pan in de koelkast. Breng de soep de volgende dag zachtjes aan de kook en ga verder met de bereiding vanaf punt 6.

Visbouillon met groenten 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten .

Ingrediënten

  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 400 g kleine aardappelen, in plakjes
  • 1 grote courgette, in halve plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 600 ml visfond (pot)
  • 400 g snoekbaarsfilet (diepvries), ontdooid en in stukjes
  • versgemalen peper, zout
  • 2 volle eetlepels demi crème fraîche
  • paar takjes dille

De bereiding van de visbouillon met groenten  

In een soeppan de olijfolie verhitten en de ui erin goudgeel fruiten. Dit met de cayennepeper bestrooien, de fond toevoegen en aan de kook brengen. De aardappelen erin 8 minuten laten koken, de champignons en de courgette toevoegen en nog 3-4 minuten koken. De erbij doen en op een laag vuurtje nog 5 minuten koken. Aan de soep nog 2 deciliter toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. De soep over 4 verwarmde borden verdelen en een lepeltje demi crème fraîche erop scheppen. De soep met geknipte dille garneren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/soepen-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Soepen recepten: soep maken garnalen venkel of met vis | Mijn verhalenwebsite

    […] Kijk voor meer recepten de bron website : http://voedingssupplementenbestellen.nl/soepen-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>