«

»

mei 13

Bericht afdrukken

Spinazie recepten: wat eten we vandaag met spinazie heerlijk spinazieschotels

Heerlijke spinazie recepten en gerechten die snel klaar te maken zijn en door iedereen makkelijk te doen. 5 recepten in 1 artikel alles met spinazie 

Spinazie recepten

Spinazie recepten: wat eten we vandaag met spinazie heerlijk spinazieschotels

  • Spinazieschotel met ham
  • Spinazieschotel met kaassaus
  • Kaassaus maken
  • Spinazie à la crème
  • Spinazie met room en boter
  • Spinazie met boter en brood
  • Tips en aanwijzingen voor het bereiden van groenten

Spinazieschotel met ham

Ingrediënten:

  • 1 kg jonge spinazie
  • 20 g boter
  • 1 lepel gesnipperde ui
  • 100 g gehakte ham
  • 2 eieren
  • 1 lepel melk
  • nootmuskaat
  • paneermeel

De bereiding van de spinazieschotel met ham 

De spinazie wassen en uit laten lekken. De ham en de uitjes 5 minuten in de boter bakken. De spinazie toevoegen, laten slinken en een paar minuten smoren. De eieren loskloppen met de melk, aan de spinazie toevoegen en het geheel door elkaar roeren. Nootmuskaat naar smaak toevoegen. De spinazie in een vuurvaste schotel overscheppen en met paneermeel bestrooien. De eieren in de oven laten stollen en het gerecht ongeveer 10 minuten door en door verwarmen.

Spinazieschotel met kaassaus

Ingrediënten:

  • 1,5 kg spinazie
  • 1,5 dl kaassaus

De bereiding van de spinazieschotel met kaassaus

De spinazie bereiden volgens basisrecept. 0,5 dl spinaziewater en 1 dl melk voor de kaassaus gebruiken. De spinazie in een vuurvaste schotel doen, met de kaassaus bedekken en in een warme oven 10 minuten smoren. Met gebakken aardappelen en knak- of rookworst serveren.

Kaassaus maken

Ingrediënten:

  • 45 g boter
  • 40 g bloem
  • 0,5 l melk
  • 100 g geraspte kaas

De bereiding van de kaassaus

De boter smelten en de bloem toevoegen. Dan al roerende de hete melk in gedeelten toevoegen, de saus zachtjes 3 minuten laten koken en met de geraspte kaas afmaken.

Spinazie à la crème

Ingrediënten:

  • 1,5 kg spinazie
  • zout
  • peper
  • maïzena
  • 1 dl slagroom
  • geraspte kaas

De bereiding spinazie à la crème

De spinazie wassen en uit laten lekken. Dan door de vleesmolen draaien en 1 minuut koken. Naar smaak peper en zout toevoegen en als nodig met maïzena binden. De slagroom stijf slaan, door de spinazie mengen en warm laten worden samen met de groente. Met geraspte kaas serveren.

Spinazie met room en boter

Ingrediënten:

  • 1,5 kg jonge spinazie
  • stukje ui (of teentje knoflook)
  • 1 lepel boter
  • 1 lepel room
  • zout
  • nootmuskaat
  • maïzena

De bereiding van de spinazie met room en boter 

De spinazie wassen, uit laten lekken en klein snijden. De ui (of knoflook) snipperen en licht fruiten in de boter. De spinazie toevoegen, snel laten slinken en 1 minuut smoren. Naar wens nootmuskaat, room en zout toevoegen en als nodig binden met maïzena.

Spinazie met boter en brood

Ingrediënten:

  • 1,5 kg spinazie
  • 1 lepel bloem
  • zout
  • 1 lepel boter
  • nootmuskaat
  • 1 hard gekookt ei
  • langwerpige stukjes gebakken brood

De bereiding van de spinazie met boter en brood

De spinazie meerdere keren wassen in ruim water en de bovenkomende zaadjes verwijderen. De groente uit laten lekken, dan eerst langzaam verwarmen, totdat er een beetje vocht vrijkomt en hierna vlug laten slinken door het van tijd tot tijd om te met een schuimspaan om te leggen. De kooktijd is heel kort. De groente en de lepel bloem hakken. De nootmuskaat, de boter en zout naar smaak toevoegen en 2 minuten stoven, af en toe roeren. Het is aanbevolen om een portie uitgelekte, gewassen spinazie achter te houden, fijn te snijden, door de bereide groente te roeren en warm te laten worden. De spinazie met het gebakken brood en partjes hard gekookt ei serveren.

Tips en aanwijzingen voor het bereiden van groenten

  • Rauwe groenten zijn beter dan gekookte groenten.
  • Het is goed om rauwe groentesla bij een maaltijd te eten.
  • Rauwe groentesla kan gemaakt worden van veldsla, kropsla, spinazie, komkommer, andijvie, tomaten, Brussels lof, worteltjes, aubergine en alle koolsoorten.
  • Na het koken hoort de groente nog enigszins knapperig te zijn en mag dus niet zacht en week op tafel komen of uit elkaar vallen.
  • Bij een korte kooktijd verliest de groente minder vocht en hierdoor wordt de smaak, de geur en de kleur beter behouden.
  • Gebruik bij het groente koken zo weinig mogelijk zout.
  • Gebruik bij het groente bereiden zo weinig mogelijk water of helemaal geen.
  • Veel groenten kunnen zonder water bereidt worden.
  • Groentewater met een beetje aroma maakt een smakelijke bouillon.
  • De beste bereidingswijze is voor heel veel groenten het koken in een snelkookpan.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/spinazie-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Spinazie recepten: wat eten we vandaag met spinazie heerlijk spinazieschotels | Mijn verhalenwebsite

    […] Meer recepten kijk op de bron website : http://voedingssupplementenbestellen.nl/spinazie-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>