«

»

nov 15

Bericht afdrukken

Varkensvlees gerechten: wat eten we vandaag lekkere recepten met varkensvlees

Heerlijke varkensvlees gerechten gemakkelijk gereed te maken voor iedereen, met beschrijving en ingredienten en tips om het klaar te maken.

varkensvlees gerechten

Varkensvlees gerechten: wat eten we vandaag lekkere recepten met varkensvlees

  • Ribkarbonade met citroenrisotto en frietjes
  • Beenham met Tortilla en koolsalade
  • Speklap met gembersiroop en venkel
  • Fricandeau met salade en tonijndressing

Ribkarbonade met citroenrisotto en frietjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 ribkarbonades
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g, Galbani)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,5 bakje platte peterselie (ongeveer 20 g), blaadjes fijngesneden
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiding van de ribkarbonade met citroenrisotto en frietjes

De karbonades op kamertemperatuur laten komen. De oven op 180 °C voorverwarmen. De gele schil van de citroen raspen en de citroen uitpersen. De geraspte schil met zout, peper en 2 eetlepels citroensap door de ricotta mengen. De karbonades in de ovenschaal leggen en het ricottamengsel erover verdelen. Het paneermeel met peterselie en de Parmezaanse kaas mengen en de karbonades hiermee bestrooien. De karbonades ongeveer 20 minuten in de oven doen. Aanbevolen met pasta en sperziebonen of met ovenfrites.

Beenham met tortilla en koolsalade

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 35 minuten

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 0,5 witte kool, in reepjes
  • 100 g peen julienne (geraspte wortel, koelvers)
  • 1 friszoete handappel, in schijfjes
  • 4 eetlepels peterselie, grof gehakt
  • 4 grote of 8 kleinere wrap tortilla’s
  • 12 plakjes beenham (vleeswaren)

Bereiding van de beenham met tortilla en koolsalade

Een dressing kloppen van de wijnazijn en de mayonaise, de wortel, de kool, de appel en de peterselie erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout en 15 minuten laten staan. De tortilla’s verwarmen volgens de gebruiksaanwijzing, en beleggen met beenham. Dan de koolsalade er royaal over verdelen. De tortilla’s oprollen. Eventueel vaststeken met een cocktailprikker of in vrolijk servet draaien.

Tip:

De appel vervangen door verse ananas of mango

Speklap met gembersiroop en venkel

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 speklappen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 600 g venkel, in reepjes
  • 3 eetlepels gembersiroop of honing

Bereiding van de speklap met gembersiroop en venkel

De aardappelen in stukken snijden en in 15 minuten in een bodem water met zout gaar koken. De olijfolie in een koekenpan verhitten en in 15 minuten de speklappen krokant en gaar bakken. De aardappelen afgieten. De resterende 2 eetlepels olijfolie in een tweede koekenpan verhitten en de aardappelen knapperig en goudbruin bakken. Het vlees uit de pan nemen maar warm houden. De knoflook met de ui in het bakvet 1 minuut fruiten, de venkel toevoegen en knapperig gaar bakken in 5 minuten. De gembersiroop en peper naar smaak erdoor scheppen. De speklappen op 4 borden leggen, de venkel erbij scheppen en met de aardappelen serveren.

Tip:

Ook zeer lekker met witte rijst.

Fricandeau met salade en tonijndressing

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten:

  • 600 g vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 blikje tonijn in water (185 g), uitgelekt
  • 1 eetlepel halvanaise
  • 2 theelepels klappertjes
  • 1 kropsla, in stukken
  • 200 g fricandeau (vleeswaren)
  • 1 rode ui, gesnipperd

Bereiding van de fricandeau met salade en tonijndressing 

De aardappelen in plakjes snijden en in 6-8 minuten in water met zout gaar koken. De sperziebonen beetgaar koken in 6 minuten. De tonijn met 1 eetlepel water en de mayonaise pureren. De klappertjes met peper en zout naar smaak toevoegen. De aardappelen met de sperziebonen, de ui, de salade en de fricandeau over 4 borden verdelen. De tonijndressing erover scheppen en zo serveren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/varkensvlees-gerechten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/varkensvlees-gerechten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>