«

»

dec 16

Bericht afdrukken

Varkensvlees recepten: van beenham en karbonade tot braadworstjes en varkensmedaillon

Varkensvlees gerechten voor de snelle kok maar ook voor de kok met wat meer tijd. Beenham en karbonade maar ook schnitsel en braadworst gerechten allemaal met varkensvlees !

varkensvlees recepten

Varkensvlees recepten: van beenham en karbonade tot boerenworstjes en varkensmedaillon

  • Super sandwich met beenham en spekreepjes
  • Karbonade met aardappelen en frisse peentjes
  • Braadworst met lentestamppot
  • Schnitzel met Italiaanse bonensalade en aardappelen
  • Ribkarbonade met sla en maisstamppot
  • Varkensmedaillon met gebakken aardappelschijfjes en knoflookboontjes

Super sandwich met beenham en spekreepjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 12 sneden wit casinobrood
  • 200 g ijsbergsla
  • 250 g Amerikaanse coleslaw
  • 150 g gebakken spekreepjes
  • 4 flinke plakken beenham van bijna 1 cm dik
  • een paar plakjes komkommer
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • verse peterselie, fijngehakt

Bereiding van de super sandwich met beenham en spekreepjes 

De sneden brood roosteren. Over 8 van de sneden brood de Amerikaanse coleslaw en de ijsbergsla verdelen. 4 van de 8 sneden brood met de 4 plakken beenham beleggen en de overgebleven 4 sneden met de gebakken spekreepjes beleggen. De 4 bosuitjes, de plakjes komkommer en een beetje peterselie erover verdelen en peper en zout naar smaak erover strooien. Op elke snee brood met spekreepjes een snee brood met beenham stapelen en met de 4 overgebleven sneden afdekken. De sandwiches vast zetten met een prikker.

Karbonade met aardappelen en frisse peentjes 

Dit gerecht is voor 4 personen ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1000 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 80g boter, op kamertemperatuur
  • 1 flink bos bospeen
  • 4 ribkarbonades
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding van de karbonade met aardappelen en frisse peentjes 

In 20 minuten in water met zout de aardappelen gaar koken. De citroen schoon boenen en 2 theelepels gele schil van de citroen raspen. De geraspte citroen met de tijm door 25 g boter prakken en peper en zout naar smaak toevoegen. De bospeen schrappen of schillen. 25 g boter in een koekenpan smelten. De karbonades met de kerriepoeder en peper en zout naar smaak toevoegen. In 10 minuten het vlees gaar en bruin bakken. In 7-8 minuten de bospeen knapperig gaar stomen of koken. De aardappelen afgieten. De overgebleven boter in een koekenpan verhitten en in 6-8 minuten de aardappelen krokant en goudbruin bakken. De karbonades met de peen op 4 borden leggen en de citroen-tijmboter over de bospeen verdelen. Met de aardappelen serveren.

Braadworst met lentestamppot

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1500 g kruimige aardappelen, geschild
  • 350 g (boeren)braadworst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
  • 1 kropsla, in stukken

Bereiding van de braadworst met lentestamppot

De aardappelen in 20 minuten in water met zout gaar koken. De worstjes halverwege indraaien en tot 2 worstjes knippen of snijden. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en de worstjes in 10 minuten gaar en bruin bakken. De erwten in 5 minuten in water met zout knapperig gaar koken. De aardappelen afgieten en tot een smeuïge puree stampen met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, de crème fraîche en als nodig een scheut kookvocht. De erwten, de sla en peper en zout naar smaak erdoor scheppen. De stamppot op 4 borden scheppen en de worstjes erbij leggen.

Schnitzel met Italiaanse bonensalade en aardappelen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 1000 g schoongeboende, vastkokende aardappelen
  • 2 blikken uitgelekte cannellinebonen (310 g)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 bosje, grof gehakte, platte peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 400 g varkenschnitzel
  • 3 theelepels rozemarijn

Bereiding van de schnitzel met Italiaanse bonensalade en aardappelen 

De aardappelen in partjes snijden. De aardappelpartjes 10 minuten koken in water met zout. Meng de ui met de bonen en de peterselie voor de salade. Maak de salade aan met de rode wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak. 2 eetlepels olijfolie verhitten in een koekenpan en de aardappelpartjes gaar en goudbruin bakken in 8 minuten. Schep zout naar smaak en 2 theelepels rozemarijn er door. De laatste 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. De schnitzel met peper zout en 1 theelepel rozemarijn bestrooien. Bak in 4 minuten het vlees gaar en goudbruin. Leg de schnitzels en aardappeltjes op 4 borden en met bonensalade serveren.

Ribkarbonade met sla en maisstamppot 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten .

Ingrediënten:

  • 1500 g kruimige aardappelen, geschild
  • 4 ribkarbonades
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 30 g boter
  • 130 ml melk
  • 150 g veldsla
  • 150 g maïs uit blik, uitgelekt

Bereiding van de ribkarbonade met sla en maisstamppot 

In 20 minuten in ruim water met zout de aardappelen gaar koken. De karbonades met peper, zout en paprikapoeder inwrijven. De boter in een koekenpan smelten en in 10 minuten de karbonades gaar en bruin bakken. De melk verwarmen. De aardappelen afgieten en samen met de melk tot een smeuïge puree stampen. De maïs en de veldsla door de puree scheppen, peper en zout aan de stamppot toevoegen en over 4 borden verdelen. Dan de karbonades erbij leggen.

Varkensmedaillon met gebakken aardappelschijfjes en knoflookboontjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 400 g varkenshaas
  • 8 plakjes katenspek
  • 8 cocktailsprikkers of keukentouw
  • 750 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 750 g aardappelschijfjes (koelvers)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels peterselie, grof gehakt

Bereiding van de varkensmedaillon met gebakken aardappelschijfjes en knoflookboontjes

De varkenshaas in 8 dikke medaillons snijden en met peper en zout bestrooien. Een plakje katenspek om elke medaillon wikkelen en met een stukje keukentouw of met een cocktailprikker vast zetten. In 6 minuten in ruim water met zout beetgaar koken. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en in 5 minuten de medaillons bruin en net gaar bakken. De overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan verhitten en de knoflook 1 minuut fruiten. De sperziebonen 1- minuten meebakken, de peterselie erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout. De knoflookboontjes en de aardappelschijfjes over 4 borden verdelen en de medaillons erbij leggen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/varkensvlees-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Varkensvlees recepten: van beenham en karbonade tot boerenworstjes en varkensmedaillon | Verhalen Website

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/varkensvlees-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>