«

»

apr 14

Bericht afdrukken

Vegetarische recepten: vegetarisch menu met koolrabi op Oostenrijkse wijze

Een heerlijk vegetarisch menu zonder vlees op Oostenrijkse wijze, met als voorgerecht lekkere uiensoep met stokbrood gevolgt door koolrabischnitzel met gekookte aardappelen en een dipsaus en als dessert een verrassing van kwark en maanzaad met bosbessensaus.

Koolrabischnitzel

Vegetarische recepten: vegetarisch menu met koolrabi op Oostenrijkse wijze

  • Recept voor Uiensoep met stokbrood
  • Koolrabi recept Koolrabischnitzel
  • Kwark-maanzaadbal met bosbessensaus

Recept voor Uiensoep met stokbrood

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten uiensoep met stokbrood:

  • 500 gram uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 1 a 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook
  • 8 deciliter groentebouillon
  • klein stokbrood
  • zout
  • peper
  • 1 laurierblad
  • 1 takje thijm
  • verse majoraanblaadjes

Bereiding uiensoep met stokbrood

Schil de uien en snij deze in ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de uien in de hete olie aan. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg de groentebouillon, de 2 deciliter droge wijn, het laurierblad en het takje thijm toe als de uien lichtbruin zijn. Aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes laten koken. Na 20 minuten het laurierblad en het takje tijm verwijderen en de soep eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.

Pel de knoflook en druk deze door een knoflookpers fijn. Snij het stokbrood in dunne schijven. Smelt de boter in een bakpan, laat de knoflook hierin lichtjes fruiten maar let goed op voor aanbranden, rooster de schijven stokbrood onder steeds omkeren in de knoflookboter. Serveer de uiensoep met een paar sneetjes stokbrood en bestrooi naar keuze de uiensoep en/of de stokbroodschijven met verse majoraan.

Koolrabi recept Koolrabischnitzel hoofdgerecht

Ingrediënten Koolrabischnitzel:

  • 3 koolrabi van ongeveer 100 a 150 gram per stuk
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 tot 150 gram paneermeel
  • 100 tot 150 gram witte bloem
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 4 tot 6 eetlepels zonnenbloemolie
  • zout en peper
  • Peterselie
  • 1 limoen

Bereiding Koolrabischnitzel

De Koolrabi schellen en in dikke schijven snijden. Laat deze koolrabischijven in kokend water met zout plusminus 10 minuten koken. Haal ze na plusminus 10 minuten uit de pan, droog ze goed af en laat de schijven afkoelen.

Scheid de eieren, bewaar het eigeel afgedekt in de koelkast ten hoogste 1 dag. Kruid het eiwit met peper en zout. Meng het paneermeel met het amandelschaafsel in een diep bord of een diepe schaal. Doe ook de witte bloem in een diep bord. Haal de koolrabi achtereenvolgens door het witte meel, het eiwit en het paneermeel-amandelmengsel druk het goed aan.

Verhit de olie en bak de koolrabischijven op middelmatig vuur onder voortdurend omkeren goedbruin. Boen de limoen schoon en snij deze in kleine partjes. Serveer de koolrabischnitzels met gehakte peterselie en partjes limoen.

Tip: lekker hierbij gekookte aardappelen met een frisse kruiden-kwarksaus.

Kook de aardappelen ook eens in de schil voor een lekker en gezond resultaat.

Kwark-maanzaadbal met bosbessensaus

Dessert: Kwark-maanzaadbal met bosbessensaus

Deze kwark-maanzaadballen  smaken heerlijk.

Ingrediënten Kwark-maanzaadbal met bosbessensaus:

Kwarkmassa:

  • 500 gram kwark
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 gram broodkruimels
  • 50 gram boter
  • 25 gram wit meel
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Maanzaadmassa:

  • 200 gram gemalen maanzaad
  • 75 gram suiker
  • 1 a 2 eetlepels honing
  • 100 gram beschuitkruimels
  • 4 centiliter rum
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 liter melk

Maanzaadboter:

  • 200 gram boter
  • 2 afgestreken eetlepels maanzaad

Bosbessensaus:

  • 500 gram bosbessen
  • 130 gram suiker
  • 8 centiliter rode wijn
  • 2 centiliter bosbessenlikeur of bosbessensiroop
  • sap van 1 citroen

Bereiding van de kwark-maanzaadballen met bosbessensaus

Voor de maanzaad massa, rooster het maanzaad onder voortdurend roeren droog, suiker en honing toevoegen en verder roosteren tot dat alles lichtjes karamelliseert.

De beschuitkruimels toevoegen en afblussen met de rum. Met kaneel op smaak brengen en met de melk overgieten. Onder voortdurend roeren aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot een vaste massa ontstaat.

Voor de kwarkmassa boter met suiker en vanillesuiker schuimig roeren. De eieren er door roeren, de broodkruimels en de meel toevoegen en tot slot de kwark erdoor roeren. Deze massa tot deeg vormen en op een gegeven moment met een maanzaadbal vullen. In een pan rijkelijk water met wat zout aan de kook brenge  en de deegballen hierin plusminus  15 a 20 minuten laten koken. Na de aangegeven tijd de meelballen eruit nemen en laten uitdruppen.

Voor de maanzaadboter, de boter in een pan zachtjes laten smelten, het maanzaad lichtjes roosteren en de kwarkballen er mee bestrooien.

Voor de bosbessensaus, de rode wijn, de suiker en het citroensap aan de kook brengen. De bosbessen toevoegen en deze wat laten inkoken. De bessen pureren en eventueel door een zeef drukken. Tot slot de bosbessenlikeur- of siroop toevoegen. Wanneer nodig kan vanillepuddingpoeder worden gebruikt om saus wat meer te binden.

Geniet van deze overheerlijke vegetarische maaltijd, eet smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/vegetarische-recepten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Vegetarische recepten: vegetarisch menu met koolrabi op Oostenrijkse wijze | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/vegetarische-recepten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>