«

»

jan 14

Bericht afdrukken

Vis gerechten: recepten met vis van scholfilet tot forel

Vis gerechten gemakkelijke vis recepten voor elke kok, scholfilet en pangasiusfilet, en van kruidenvis tot forel. eenvoudige recepten met ingrediënten en bereidingswijze.

vis gerechten 3

Vis gerechten: recepten met vis van scholfilet tot forel

  • Scholfilet met peultjes en worteltjes
  • Pangasiusfilet met selderij-appelsalade
  • Kruidige kabeljauwfilet met zoete tomaatjes
  • Forel met ontbijtspek

Scholfilet met peultjes en worteltjes

Dit  gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 4 scholfilets
  • 3 eetlepels bloem
  • 75 g roomboter
  • 700 g worteltjes en peultjes (koelvers)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiding van de scholfilet met peultjes en worteltjes

De aardappelen in 15 minuten in water met zout gaar koken. De scholfilets met keukenpapier droog deppen, door de bloem halen en met peper en zout bestrooien. 25 g boter in een hapjespan smelten en de groenten 1 minuut bakken. De wijn in de pan schenken en in 6 minuten de groenten beetgaar stoven op een laag vuurtje. De aardappelen afgieten, 25 g boter in een koekenpan smelten en in 8 minuten de aardappelen hierin gaar en goudbruin bakken. De overgebleven 25 g boter in een koekenpan smelten en In 2-3 minuten per kant de scholfilet gaar en bruin bakken. De peterselie aan de groenten toevoegen en de groenten op smaak brengen met peper en zout. De groenten en de scholfilet op 4 borden leggen en met de aardappelen serveren.

Pangasiusfilet met selderij-appelsalade

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten .

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend en in partjes
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 friszoete appel, bijv. Jonagold
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g pangasiusfilet (diepvries) ontdooid
  • 2 theelepels gemalen komijn

Bereiding van de pangasiusfilet met selderij-appelsalade

De aardappelpartjes in water en zout in 8 minuten gaar koken. De bleekselderij met een dunschiller schillen. De stengels wassen en in luciferreepjes snijden. De appel wassen en in schijfjes snijden. Met 1 eetlepel water de mayonaise los roeren. De appel met de selderij, de dragon, de mayonaise en peper en zout naar smaak vermengen. 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan verhitten. De filet met de komijn en peper en zout naar smaak bestrooien en per kant in 3-4 minuten gaar en bruin bakken. De overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en hierin in 6 minuten de aardappelpartjes goudbruin bakken. De vis en de selderij-appelsalade over 4 borden verdelen en met de aardappelpartjes serveren.

Kruidige kabeljauwfilet met zoete tomaatjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 15 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 400 g kabeljauwhaas, in stukken
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse kruiden (bijvoorbeeld tijm, peterselie, basilicum), fijngehakte3 eetlepels olijfolie
  • 300 g gele rijst
  • 200 g slamelange
  • ingevette quichevorm of ovenschaal, hakmolen of keukenmachine

Bereiding van de kruidige kabeljauwfilet met zoete tomaatjes

De oven op 200 °C voorverwarmen. De vis en de tomaatjes in een ovenschaal leggen. Het brood grof malen, met 1 eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook mengen en peper en zout naar smaak toevoegen. Het kruidenkruim op de vis drukken. 1 eetlepel olie en peper en zout naar smaak over de tomaatjes sprenkelen. De vis in 15 minuten in de oven krokant en goudbruin bakken. Ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar koken. De salade aanmaken met de overgebleven olijfolie en peper en zout naar smaak. De kruidenvis met zoete tomaatjes met de salade en de rijst serveren.

Forel met ontbijtspek

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 forellen (heel)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 schaaltje platte peterselie (15 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 16 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 4 ingevette visklemmen

Bereiding van de forel met ontbijtspek

De forellen onder koud water afspoelen en met keukenpapier droog deppen. De gele schil van de citroen boven een kommetje raspen. De citroen uitpersen en de buiten- en binnenkanten van de forellen met het sap besprenkelen. De peterselie fijn snijden en 2 eetlepels olie, de knoflook en de geraspte citroenschil erdoor mengen. De buikholtes van de forellen met peper en zout rooien en met het peterseliemengsel vullen. 4 plakjes spek om elke forel wikkelen. De forellen dun met olie bestrijken en tot gebruik in de koelkast afgedekt bewaren. De forellen in de visklemmen leggen en in 10-15 minuten op een matig heet vuur gaar roosteren. De forellen af en toe omkeren.

Tip:

Je kunt visklemmen vervangen door het barbecuerooster heel goed in te vetten met olie voor de vis te grillen, zodat de vis niet aan het rooster blijft plakken.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/vis-gerechten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Vis gerechten: recepten met vis van scholfilet tot forel | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/vis-gerechten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>