«

»

dec 11

Bericht afdrukken

Visgerechten: tonijnsalade en makreel recepten wat eten we vandaag

Tonijnsalade met sperziebonen en aardappelen, penne pastaschotel met tonijn, spaghetti met makreel en kerrie rijst met makreel. Weer vier heerlijke recepten voor de visliefhebber.

tonijn

Visgerechten: tonijnsalade en makreel recepten wat eten we vandaag

  • Tonijnsalade met sperziebonen en aardappelen
  • Penne pastaschotel met tonijn
  • Spaghetti met makreel
  • Kerrie rijst met makreel

Tonijnsalade met sperziebonen en aardappelen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 500 a 600 g ongeschilde iets kruimige aardappelen, in vieren
  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 blikjes tonijn in olie (max 200 g)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels peterselie fijngesneden, vers of gedroogd.

Bereiding van de tonijnsalade met sperciebonen en aardappelen

De aardappelen in ongeveer 15 minuten in water met zout gaar koken. De sperziebonen in 5 minuten in water met zout beetgaar koken en afspoelen met koud water. Ondertussen de tonijn afgieten en met een vork losmaken. Het citroensap en de mayonaise erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout naar smaak. De sperziebonen en de maïs door de warme aardappelen roeren. De vis over de salade verdelen en de peterselie bestrooien. Op smaak brengen met peper.

Tip voor de kinderen

Als de kinderen niet van vis houden, dan de tonijn door hamblokjes vervangen.

Penne pastaschotel met tonijn

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 350 g penne volkoren of eventueel de gewone soort.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten (ongeveer 450 a 500 g)
  • 3 geroosterde paprika’s in reepjes, uit een pot of vers zelf bereiden.
  • 2 blikjes tonijn in water (ongeveer 200 g), uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bol mozzarella (ongeveer 125 g), in plakjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • ovenschaal (inhoud van ongeveer 2 l), ingevet

Bereiding van de penne pastaschotel met tonijn

De oven op 200 °C voorverwarmen. In ruime water met zout de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. De olijfolie in een hapjespan verhitten en de knoflook en de ui fruiten. De gezeefde tomaten in de pan schenken en de tonijn, de kappertjes en de paprika toevoegen. De saus op laag vuur 5 minuten verwarmen en peper en zout naar smaak toevoegen. De pasta afgieten en door de saus scheppen. De plakjes mozzarella erop leggen en met de tijm bestrooien. In ongeveer 20 minuten de pastaschotel in de oven goudbruin bakken.

Spaghetti met makreel

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 350 g spaghetti
  • 1 gerookte makreel (kleine 400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 preien, in ringen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 beker crème fraîche (rond 200 g)
  • 1 eetlepel klappertjes

Bereiding van de spaghetti met makreel

De spaghetti beetgaar koken volgens beschrijving op de verpakking. De graten en het vel van de makreel verwijderen en in stukjes verdelen. De olijfolie in een koekenpan verhitten en de prei bakken in 3 minuten. De courgette toevoegen en nog 2 minuten bakken. De spaghetti afgieten en vang een kopje kookvocht op. De crème fraîche door de groenten scheppen en de spaghetti met een scheut kookvocht toevoegen tot een romige pasta. De klappertjes, de makreel en peper naar smaak erdoor scheppen. De pasta in 4 (diepe) borden scheppen.

Kerrie rijst met makreel

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 350 g zilvervliesrijst
  • 800 ml visbouillon, van een tablet of eventueel vers.
  • 200 g tuinerwten, diepvries of waar mogelijk vers
  • 70 g rozijnen
  • 3 eieren
  • 250 g gerookte makreelfilet, in stukjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiding van de kerrie rijst met makreel 

De olie in een hapjespan verhitten. In 5 minuten de prei zacht bakken, de kerriepoeder erdoor scheppen en nog 1 minuut bakken. De rijst toevoegen en 1 minuut meebakken. De bouillon in de pan schenken en op het kookpunt brengen. De erwten met de rozijnen erdoor scheppen en het deksel op de pan doen. In 10 minuten de rijst op een laag vuurtje gaar koken. Ondertussen in 7 minuten de eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De makreel samen met de peterselie door de rijst scheppen en nog 1-2 minuten verwarmen. Dan peper en zout naar smaak toevoegen. De kedgeree over 4 diepe borden verdelen en met de eipartjes garneren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/visgerechten/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Visgerechten: tonijnsalade en makreel recepten wat eten we vandaag | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/visgerechten/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>