«

»

jan 15

Bericht afdrukken

Vitamine C

De superkrachtige vitamine die veel moderne ziekten kan bestrijden, door gebruik van Vitamine C kunnen veel problemen worden voorkomen ! Vitamine C is heel krachtig.

Vitamine C

Snel vitaminen bestellen >>>>>>

Vitamine C: de Officiële naam en uitvinder

De officiële naam is acidum ascorbicum, zeg maar anti-scheurbuikzuur. Dagelijkse inname van 30 a 60 mg Vitamine C is voldoende om scheurbuik te voorkomen, voor de rest wil de medische wetenschap geen feiten verbinden aan Vit C. Vitamine C is in 1928 uitgevonden/geïsoleerd door de hongaars bio-chemicus Albert Szent-Gyorgyi, hij ontving daar in 1937 de nobelprijs voor.

Szent-Gyorgyi en ook Linus Pauling

Szent-Gyorgyi en ook Linus Pauling denken daar heel anders over en zijn van mening dat een mens voor optimale gezondheid 2000 mg tot 4000 mg nodig heeft. Mensen die ziek zijn kunnen 4000 mg en wel 8000 mg per dag nemen, of eventueel tot darmtolerantie wat betekend zodra je diaree krijgt dat je dan net te veel neemt. Zelf heb ik jaren tot darmtolerantie geslikt en dan nam ik verdeeld over de dag 7 x 4000 mg Vit C tot zo rond 30.000 mg, om de 2 uur in te nemen. Nu neem ik dagelijks nog 2000 mg tot max 3000 mg in verdeeld over de dag, zodra ik verkoudheid of griep voel aankomen of graatje in de keel dan neem ik al snel het dubbele.

Vitamine C waar zit het in

Vitamine C komt voor in zacht fruit zoals : citrusvruchten, kiwi, acerola kers, rozenbottel, zwarte bessen, sinaasappel. Verder ook in : rode en groene paprika, spruiten, koolsoorten, aardappelen en groene bladgroenten. Echter de vraag is hoeveel Vit C bevatten deze vruchten en groenten, hoeveel kisten sinaasappels moet ik per dag leeg eten om aan 4000 mg Vit C te komen. Veel vruchten worden al vrij rauw van de bomen getrokken in verband met transport schade te voorkomen, die vruchten hebben kort in de zon gehangen en bevatten veel minder Vit C dan vroeger toen ze rijp werden getrokken. Alternatief is zelf vruchten kweken en ze trekken als ze zacht en rijp zijn, tweede alternatief is om 3 x daags 1000 mg te slikken bij de maaltijd.

Vitamine C en tekort symptomen

Grote vatbaarheid voor infecties toont aan dat de weerstand laag is. Snel bloedend tandvlees, vermoeidheid, krachteloos zijn, spier en gewrichtspijn zijn enkele symptomen. Vit C is een krachtig virus doder en actief tegen kanker en meer ouderdoms ziekten.
Oorzaken van te kort
Slechte voeding op basis van snacks, medicijngebruik, roken, stress, infectieziekten, weinig groenten en fruit eten, weinig bewegging, slechte lucht van autogassen, slechte lucht van fabrieken, ongeregeld eten, veel eten, achter TV of PC eten en zo zijn er nog veel meer oorzaken die allemaal negatief beinvloeden.
Verder is het wenselijk dat we een multivitamine nemen dagelijk met toevoeging van extra Vit C, zelf gebruik ik deze Vit C in potten van 350 stuks 1000 mg wit van kleur 100 % Vit C. Andere kleuren zijn niet 100 % Vit C, veel potjes uit reguliere winkels bevatten heel weinig Vit C en zijn dus overbodig.

C Vitamine bij stress

Weet u op voorhand dat u meer stress krijgt neem dan preventief wat Vit C meer, nog beter is neem dagelijk 3 x daags 1000 mg witte Vit C, Vitamine C is niet schadelijk en heeft heel veel nut voor uw gezondheid. Is goed tegen Stress, allergie, goed voor immuunsysteem, antivirusmiddel, bij vliegen meer stress neem Vit C, examen doen, lange dagen werken, nachtdiensten draaien, scheiding, geboorte, overlijden en ga zo maar door.
Zoals geschreven neem ik zelf dagelijk vitamine C in, neem het in bij de maaltijd dan raak je snel gewend het te nemen. Wat betreft de maaltijd neem de tijd voor uw maaltijd, minder dan 15 minuten is ongezond uw lichaam heeft meer tijd nodig om tot rust te komen. Minder dan 15 minuten dan eet u waarschijnlijk allemaal makkelijk weg te slikken eten zoals appelmoes en yoghurt dan is iedereen snel klaar. Let erop dat u eten eet wat meer werk is om te kauwen dat is in uw eigen belang. Uw spijsvertering komt goed op gang en zal de vitaminen en mineralen beter opnemen.

 

Vitamine C bestellen

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/vitamine-c/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1