«

»

nov 07

Bericht afdrukken

Wat eten we vandaag: kipgerechten lekkere recepten en kip recepten

Gerechten met kip, kipfilet en kalkoen gemakkelijk gereed te maken voor iedereen, met beschrijving en ingredienten en tips om het klaar te maken.

Wat eten we vandaag kipgerechten lekkere recepten en kip recepten 1

Wat eten we vandaag: kipgerechten lekkere recepten en kip recepten

  • Spaghetti met tomaten-mascarpone saus en kalkoenfilet
  • Hartige sinaasappel-kaneel kip met wortel en aardappel
  • Kipfilet met ananas

Spaghetti met tomaten-mascarpone saus en kalkoenfilet

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  •  3 eetlepels olijfolie
  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 0,5 bakje mascarpone (250 g)
  • 100 g rucola slamelange
  • 3 eetlepels gemarineerde olijven (in olie)

Bereiding van de spaghetti met tomaten-mascarponesaus en kalkoenfilet

De spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar koken. 2 eetlepels olijfolie in een braadpan verhitten, de kalkoenfilet met peper en zout bestrooien en in 15-20 minuten in de braadpan gaar en goudbruin bakken. De overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en de knoflook fruiten. Dan de rozemarijn en de gezeefde tomaten toevoegen. De saus 5 minuten verwarmen op een laag vuurtje. Ondertussen de olijven (en de bijhorende olie), de slamelange en peper en zout naar smaak mengen. De mascarpone in de tomatensaus laten smelten op een laag vuurtje en op smaak brengen met peper en zout naar smaak. De kalkoenfilet in plakjes snijden. De spaghetti en de saus over 4 diepe borden verdelen en de kalkoenfilet erbij leggen. Met de salade serveren.

Tip:

100 ml  vanillevla en 1 eetlepel aardbeienjam door de overgebleven mascarpone (0,5 bakje) roeren. Met een schaal verse aardbeien serveren.

Hartige sinaasappel-kaneel kip met wortel en aardappel

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 1 uur (incl. oventijd).

Ingrediënten:

  • 4 grote vastkokende aardappelen, in stukken
  • 2 grote winterwortels, in plakjes
  • 4 sjalotjes, in vieren
  • 4 kippenpoten
  • platte peterselie, fijngehakte

Voor de kruidenpasta:

  • 3 theelepels zeezout, gemalen
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 flinke theelepel harissa
  • snuf kaneel
  • rasp van 1 (biologische) sinaasappel

Bereiding van de hartige sinaasappel-kaneel kip met wortel en aardappel 

Voor de kruidenpasta de ingrediënten vermengen en de kip ermee inwrijven. De heteluchtoven voorverwarmen op 200 °C. De wortel, de aardappel, de kip en de sjalot in een braadzak doen, de sluitstrip vast zetten en goed door elkaar schudden. De zak in een braadslede leggen en een heel klein hoekje uit de achterkant van de zak knippen. In ongeveer 45 minuten de kip en de groenten gaar laten worden in de braadslede, die iets onder het midden van de oven zetten. De braadslede dan uit de oven nemen, 3 minuten laten staan en de zak openen. Wel opletten dat er hete stoom uit de zak zal komen. Eventueel op smaak brengen met zout en met de peterselie bestrooien. Aanbevolen met een groene salade of beetgare sperziebonen.

Kipfilet met ananas

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 30 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 300 g basmatirijst (pak 400 g)
  • 2 kipfilets
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,25 ananas, geschild
  • 2 kiwi’s, geschild
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
  • 2 eieren
  • 400 g sugarsnaps / suikererwten
  • grillpan
  • 8 satéprikkers

Bereiding van de kipfilets met ananas 

De rijst volgens de handleiding op de pak koken, dan afgieten en af laten koelen. De kipfilets ondertussen in de lengte in vieren snijden. In een kom 3 eetlepels olie, de zout, de peper en de paprikapoeder mengen, de kip toevoegen en afgedekt 30 minuten in de koelkast laten marineren. Intussen de harde kern van de ananas verwijderen, het overgebleven gedeelte in blokjes snijden en in een schaal doen. Het vruchtvlees van de kiwi’s ook in blokjes snijden, bij de ananas doen en hierdoor de chilisaus mengen. De gember en de knoflook fijn snijden. 1 eetlepel olie verhitten in een wok en de gember en knoflook 1 minuut bakken.

De rijst toevoegen en 2 minuten roerbakken. Hierna in het midden van de pan de rijst opzij schuiven zodat een lege plek in de pan ontstaat. De eieren en de overgebleven olie hierin doen. Al roerend de eieren laten stollen en dan de rijst erdoor scheppen. De grillpan verhitten. Elk stuk kip aan een satéprikker rijgen en rondom gaar en goudbruin grillen in 6 minuten. De sugarsnaps in ruim kokend water 3 minuten koken. De kip serveren met de gebakken rijst, de sugarsnaps en de salsa.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/wat-eten-we-vandaag-2/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Wat eten we vandaag: kipgerechten lekkere recepten en kip recepten | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/wat-eten-we-vandaag-2/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>