«

»

nov 14

Bericht afdrukken

Wat eten we vandaag: kip recepten en kipgerechten lekkere recepten

Wat eten we vandaag : gerechten met kip, kipfilet en kalkoen gemakkelijk gereed te maken voor iedereen, met beschrijving en ingredienten en tips om het klaar te maken.

Kipfilets met zoete ui en krieltjes

Wat eten we vandaag: kip recepten en kipgerechten lekkere recepten

  • Kipsaté met sperzieboontjes en rijst
  • Kipfilets met zoete ui en krieltjes
  • Stroganoff kip met spaghetti
  • Paella met kip voor de snelle kok

Kipsaté met sperzieboontjes en rijst

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g witte rijst
  • 500 g sperziebonen
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje boemboe voor sajoer boontjes (95 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels olie

Bereiding van de kipsaté met sperzieboontjes  

De rijst volgen de gebruiksaanwijzing koken. De sperziebonen 3 minuten koken in water en zout. De kipfilet in blokjes aan satéprikkers rijgen, met peper en zout bestrooien en in 10 minuten in een bakpan met 2 eetlepels olie gaar en bruin bakken. De overgebleven 2 eetlepels olie in een wok verhitten en de ui erin fruiten. De sperziebonen 2 minuten mee roerbakken, dan 200 ml water en de boemboe voor sajoer boontjes toevoegen, aan de kook brengen en 6-8 minuten verwarmen. Ondertussen de kokosmelk met de ketjap manis en de pindakaas verwarmen en tot een gladde pindasaus roeren en sambal naar smaak toevoegen. De rijst en de sajoer boontjes over 4 borden verdelen en de kipfilet erbij leggen. De pindasaus over de kipsaté scheppen. Aanbevolen met gefruite uitjes.

Kipfilets met zoete ui en krieltjes 

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 kg kriel in schil
  • bloemkool, in kleine roosjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 4 kipfilets (ongeveer 125 g)
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 eetlepel Pure Via
  • 75 g rucola
  • grote bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding van de kipfilets met zoete ui en krieltjes

De oven op 200 °C voorverwarmen. De bloemkool, de krieltjes en de olijfolie op de bakplaat omscheppen, met zout bestrooien en gaar en goudbruin roosteren in 25 minuten. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. De kipfilets met peper en zout bestrooien en in 12 minuten gaar bakken. In het bakvet de ui fruiten. M et Pure Via bestrooien en nog 1 minuut bakken. De kip terug tussen de uien leggen in de pan. De rucola door de bloemkool en de krieltjes husselen, op 4 borden scheppen en de uien en de kipfilet erbij leggen.

Stroganoff kip met spaghetti 

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten :

  • 400 g kipgehakt
  • 300 g spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 pakje mix voor macaronisaus stroganoff (77 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 zak gemengde salade (200 g)
  • 3 eetlepels yoghurtdressing

Bereiding van de stroganoff kip met spaghetti

Naar smaak peper en zout aan het gehakt toevoegen en het gehakt tot balletjes rollen. De spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing koken. De olijfolie in een hapjespan verhitten en de gehaktballetjes in 4 minuten bruin bakken. De balletjes uit de pan scheppen en in de pan de champignons en de paprika 3 minuten bakken. De tomatenblokjes, de sausmix en 200 ml water toevoegen. De balletjes terug in de saus leggen en nog 2 minuten verwarmen. De salade met de yoghurtdressing mengen. De spaghetti afgieten en over 4 diepe borden verdelen. De kip stroganoff erbij scheppen en met de salade serveren.

Paella met kip voor de snelle kok

Dit is een gerecht voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 325 g gele rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 150 g snijbonen (diepvries)
  • 12 grote, rauwe garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiding van de paella met kip voor de snelle kok 

De rijst volgens de gebruiksaanwijzing koken. De olijfolie in een koekenpan verhitten. De kipfilet met peper en zout bestrooien en bruin bakken in 3 minuten. De kipfilets uit de pan scheppen. De knoflook met de ui fruiten. De tomaat, de snijbonen en de paprika 3 minuten meebakken. De garnalen en de kipfilet erdoor scheppen en nog 6 minuten verwarmen totdat de garnalen dieproze en gaar zijn. De garnalen uit de pan nemen en de rijst afgieten. De rijst voor 2 minuten met de groenten en de kip meebakken. Met peper en zout op smaak brengen. De garnalen op de paella leggen en de peterselie erover strooien.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://voedingssupplementenbestellen.nl/wat-eten-we-vandaag-3/

Handigheden bij het koken kokenKoken 1

1 ping

  1. Wat eten we vandaag: kip recepten en kipgerechten lekkere recepten | Mijn verhalenwebsite

    […] Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/wat-eten-we-vandaag-3/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>